Musel jsem si po včerejšku udělat menší odpočinek
Dohrávka se mi nakonec díky pracovním dnům roztáhla, ale včera v poledne jsem konečně do svého cíle dorazil ...
Po úvodní hlídce démonů jsem se po chvíli cvičmo pustil do hlídky před Lávovým jezerem, protože to je jediná překážka mezi mnou a titánem Velioronte:
Povzbuzen úspěchem jsem udělal otočku o 90° a namířil si to zpět do Devonie a k bráně Temple of Valvet. Tu hlídá extra tuhá demonní hlídka, ale co kdybych jí dokázal porazit?
Dokázal, ale beze ztrát to nebylo. Každopádně je to přelom ve hře, protože už z minulé rozehrávky vím, že jakmile dokážu tuhle hlídku porazit, můžu už v podstatě směle napochodovat do finále. Vlastně teď nemůžu, protože jsem za 1) neporazil titána (nemám klíč) a i kdybych ho měl, tak za 2) jsem ještě nevyčistil Temple of Alnaet, takže by mě to dovnitř stejnak nepustilo
Velioronte byl první na ráně. Chvilku jsem zas pobíhal po Vilaku a čistil náhodná přepadení. Jakmile jsem měl splněno, namířil jsem si to severně přes jezero, na malý ostrůvek, ne nepodobný tomu, co měl titán Nifonte:
Souboj to byl už opravdu pohodový, na konci ještě proběhlo video k ukončení úkolu The Titans (samostatně kdyžtak viz
https://youtu.be/7KwAQDwrbcg). Titán padl, sebral jsem klíč a jeho duši a vyrazil dále. Jenom k té duši Velioronte, jak se ve hře loot generuje, tak se mi stala velmi zajímavá věc. V Temple of Valvet jsem potom v těle jedné mrtvoly našel druhou duši Velioronte
Poměrně příjemný bug, protože ta jeho dává zrovna nejvyšší bonus do atributů.
I když, nakonec jsem do konce hry nepoužíval nejenom bylinky a trofeje s perma účinky, ale ani jsem nepoužil duše titánů. Chtěl jsem to původně zkonzumovat najednou i s bylinkami, ale jak se ta hra začala natahovat, tak už jsem nenašel sílu projít všechny mapy a bylinky sesbírat. Nechal jsem si to proto na nějaký extra test. Používal jsem akorát cauldrony a studny.
Nyní přišel klíčový okamžik, protože cesta vpřed už nezbyla. Naopak, musel jsem udělat čelem vzad a odcestovat do Karragy za princem Khornilem. Nakonec se mi tedy povedlo to, co jsem na počátku hry chtěl - dokonale rozházet příběhovou linku
Khornil má totiž klíč od Temple of Alnaet a jak jsem již psal, bez uzavření studny v tomto chrámu nemůžu do finálního dungeonu - Temple of Valvet.
Nejprve jsem šel proprudit kapitána Kurose, což je již několikrát zmiňovaná příběhová hlídka, kterou nelze porazit. Čekal jsem, že to má nějakou alternativu pro družinu s vysokým levelem, ale spletl jsem se
Nechal jsem to proto být a šel jsem rovnou za princem Khornilem. Je to jeden z těch zajímavějších rozhovorů, ale boj už byl jen formalita:
Na konci ještě proběhlo video k ukončení úkolu The Impious Princes (kdyžtak samostatně viz
https://youtu.be/VBznekNHrXY).
Popadl jsem klíč a vyrazil do Temple of Alnaet v Cunavarnu. A tady se už doslova rozesmál
Jakmile jsem vstoupil na nádvoří chrámu, spustilo se úvodní video úkolu The Titans:
Hezké, akorát že titáni už jsou dávno po smrti
On se ten úkol mimochodem zapsal už dříve díky získání Eye of Taliet v Temple of Golot, kde se právě tahle příběhová linka posunula. Ale tak beru to, kdo hru nezná, asi stejnou obkliku jako já dělat nebude a chrám nejspíše navštíví mnohem dříve. Z chrámu jsem navíc pořídil komplet záznam, protože jsem chtěl mít zvečněno, jak high level družina masakruje osazenstvo low level dungeonu
Popř. tu mám výstřih ze samotného rozhovoru a boje se zdejším Yul Heraldem:
V Cunavarnu mě samozřejmě čekala odměna:
a tím jsem tak nějak splnil skoro vše, co se před finále dá. Vlastně zbyly ještě vedlejší činnosti a pár extra monster.
První jsem napochodoval do arény v Sorrentii a po 68 zápasech jsem se stal jejím šampiónem:
Protože všichni princové už padli, mohl jsem jít proklepnout démona Xabraluze do Vilaku a pořídit tak záznam obou možností konce rozhovoru o jeho rohu:
1) vyřešení jeho hádnaky
2) domluva silou
Zůstal jsem nakonec u té varianty s bojem. Když už jsem poslal všechny démony do pekla, tak tu přeci nenechám jednoho běhat
Podobně jsem vyběhl i se skřítky s otázkami a napadl je. Za Earth Guardiana je přeci jen více zkušeností. V průběhu toho všeho jsem pořešil i zbylá perma požehnání a zničil všechny sochy Yula.
Chtě nechtě jsem nakonec musel stanout před Temple of Valvet a vejít. Uvnitře je to samá nemrtvá hlídka a tuhé přepady. Je to navíc jediné místo, kde lze potkact Lich Kinga (
https://youtu.be/H7a6QoKZ8aE). Boj se dvěma Cursed Guardiany (
https://youtu.be/o0wU164Oip8) je v tomhle všem jen takový oddych, završený nejtužší skupinou nemrtvých během přepadení (
https://youtu.be/D47SSQFQVtU). Oltář je očištěn a cestu k Yul Heraldovi volná.
Nechtěl jsem nic podcenit, takže jsem si zašel dokoupit lektvary, ale jak jsem měl za chvilku zjistit, zbytečně jsem to přehnal. Podstatné jsou hlavně lektvary many a i těch není potřeba tolik. Na druhou stranu jsem před nákupem disponoval 855 803 zlatými a po nákupu mi stále ještě zbylo 840 461 zlatých
Vím, trochu jsem to s tím skrblením přehnal
Yul Heral už pro mě nebyl žádné překvapení, přeci jen ho už znám z předchozí rozehrávky, ale hodně mě překvapila jednoduchost toho boje. Takhle družina a s tímhle výcvikem tím prošla jako nůž máslem. Ale tak je to dobře, proto všechno jsem vlastně celé ty peripetie okolo levelování podstupoval (na mapě opravdu nezbylo nic, za co bych ještě mohl dostat zkušenosti ... zpět, pár zapastěných truhel v Pernitii, ale to nedá ani 0,01% nového levelu).
Uzavřel jsem studnu a prohlídl si video o konci úkolu The Divine Temples:
které hned poté nahradilo tolik očekávané závěrečné video hry:
Uf, je to za mnou. Výsledek jsem umístil do
Síně slávy. Už to sice netrvalo 130 hodin, ale pořád jsem se dostal někam mezi 75-95 hodin. Level postav se vyšplhal na 65-66. Jsem rád, že jsem to zdolal. Ke konci byl největším soupeřem právě čas - místama to už začínalo být zdlouhavé, ale nikoliv otravné. Toho jsem se právě obával nejvíce, že jsem to rozehrál příliš brzo po první odehrávce. Každopádně jsem rád, že jsem obtížnost zvýšil, je to skutečně o něco jiný zážitek. Na druhou stranu ... teď tu mám další haldu materiálu ke zpracování
Pomalu se do toho pustím.