Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Leden 16, 2025, 22:59:14
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 13 14 [15]

Autor Téma: mm6 mod_The Chaos Conspiracy  (Přečteno 69948 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:mm6 mod_The Chaos Conspiracy
« Odpověď #210 kdy: Červen 01, 2023, 10:36:46 »

Redone je víceméně stejný napříč archivy, obsahuje úplně poslední kompilát TCC, což je shodou okolností ten, co je na ModDB. Kdyžtak topic k Redone viz Mm6 chaos conspiracy REDONE.

Obecně, hlavní odlišností mezi TCC je už dříve zmíněný ICONS.LOD, který se beztak češtinou sjednotí (promítnou se tím určité změny z patchů apod.). Jinými slovy, ta CZ ty subverze beztak ve finále sjednotí. Krize nastane až ve chvíli, pokud se dodatečně začnou kombinovat patche. O 3 stránky nazpět (stránka 12) začíná můj deníček z verze 2011 z archivu od BDJ a u ní mám poznámku, že jí nelze kombinovat s GrayFace patchem. Ty repacky naopak GrayFace přímo nabízejí. Tady pak může být právě i ten problém, proč CZ nefunguje korektně, neboť záleží na tom, jaký patch a ve kterou chvíli se použije (např. EN vs LOC verze GF patche). Asi bych to měl ve finále vše znovu otestovat.

Já GrayFace patche normálně nepoužívám, ale je pravdou, že hodně lidí si je naopak instaluje a pak jsou překvapeni odlišnostmi. Tady je potřeba mít na paměti, že novější verze GF patchů mění čím dál více věcí, kdežto ty první verze v podstatě jen nahrazovaly Mok's patche, proto s nimi na rozdíl od jejich novějších bratříčků nebývají potíže.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #211 kdy: Červen 01, 2023, 14:25:05 »

Češtinu z pôvodného TCC pre TCC redone určite nepoužívať. V TCC boli texty len v súbore ICONS.LOD. V redone sú na to ešte ďalšie zložky plne textu "ICONS Text2", "ICONS Text", "Tables". V tomto sa redone už viac podobá merge.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #212 kdy: Červen 01, 2023, 20:05:07 »

Po pár hodinách úprav som tú češtinu nejak napasoval aj do TCC redone. Teraz by už len malo stačiť preložiť pridaný obsah.
A samozrejme ešte upraviť druhú časť hry.
Otázne ale je či to stojí za tú námahu ?
IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #213 kdy: Červen 01, 2023, 21:38:25 »

Ja som len teraz zacal hrat TCC, tak az dohram a bude ma to stale bavit, az potom by som presiel na redone.
Ale samozrejme kvoli mne (asi aktualne jedinemu potrecionalnemu hracovi) sa to neoplati prekladat.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #214 kdy: Červen 03, 2023, 11:21:51 »

Trochu som sa v tom pohrabal. Nové mesto som zatiaľ nenašiel, ale tie nové questy sú zapísané v skriptoch, takže ich preklad by bol len bez diakritiky.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #215 kdy: Červen 03, 2023, 12:28:48 »

Těžko říci. Jestli je to něco, co ti zabere zbytečně moc času, tak bych to dál neřešil. Redone není žádné terno, mě osobně se graficky nelíbí, takže pro mě je jednodušší zůstat u klasického TCC.
IP zaznamenána
This is the end ...

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #216 kdy: Červen 03, 2023, 13:54:46 »

Redone je pokracovanie TCC? Alebo je to TCC s niecim navyse?
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #217 kdy: Červen 03, 2023, 14:15:49 »

Těžko říci. Jestli je to něco, co ti zabere zbytečně moc času, tak bych to dál neřešil. Redone není žádné terno, mě osobně se graficky nelíbí, takže pro mě je jednodušší zůstat u klasického TCC.

Nie je problém vrátiť pôvodné UI, akurát už nestačilo editovať len icons.lod. Samozrejme návrat zhrňuje aj všetky items a faces postáv.

Ešte ma napadlo namiesto zbytočne dlhého nič nehovoriaceho a ľahko prehliadnutelného názvu questu tam dať len jednoducho "Úkol" tak, ako je to zaužívané v MM6 ?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #218 kdy: Červen 03, 2023, 18:59:30 »

Redone je pokracovanie TCC? Alebo je to TCC s niecim navyse?

Už jsem to někde předtím psal, Redone je jen vylepšený TCC. Koukni kdyžtak přímo na ten topic o něm.

Tono: asi bych byl pro ten Úkol.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #219 kdy: Červen 04, 2023, 14:23:56 »

Tono: teď mě tak napadá, šlo by to tedy udělat tak, že by CZ sice zrušila modifikaci Legendary Heroes, ale kdo by jí pak chtěl, tak by si jí mohl zase dodatečně doinstalovat aniž by to jakkoliv narušilo CZ? Pokud by to takto šlo, pak bych to viděl jako fajn řešení, protože tím by se Legendary Heroes stala volitelnou a hráč by přitom v Redone nepřišel o samotný bonusový obsah.

Jenom pro úplnost, mě se Legendary Heroes nelíbila už dříve, to teď nemá nic společného s tím, že tvůrcem je Maestro. Proto jsem rozehrál klasický TCC a nad úpravou češtiny pro Redone jsem ani neuvažoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #220 kdy: Červen 04, 2023, 16:04:03 »

Tono: teď mě tak napadá, šlo by to tedy udělat tak, že by CZ sice zrušila modifikaci Legendary Heroes, ale kdo by jí pak chtěl, tak by si jí mohl zase dodatečně doinstalovat aniž by to jakkoliv narušilo CZ? Pokud by to takto šlo, pak bych to viděl jako fajn řešení, protože tím by se Legendary Heroes stala volitelnou a hráč by přitom v Redone nepřišel o samotný bonusový obsah.

Jenom pro úplnost, mě se Legendary Heroes nelíbila už dříve, to teď nemá nic společného s tím, že tvůrcem je Maestro. Proto jsem rozehrál klasický TCC a nad úpravou češtiny pro Redone jsem ani neuvažoval.

Nie je problém. Môžem vytvoriť dva balíky, ktoré sa budú dať navzájom prepisovať podľa toho aký budeš chcieť vzhľad rozhrania a predmetov. Čeština ako aj všetko ostatné zostane nezmenené.
Inak, aby som našiel dôvod prečo sa tým ďalej zaoberať, pridal som tam ďalšie 3 questy z iného modu ;)
IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #221 kdy: Červen 04, 2023, 22:06:46 »

Hram TCC a zrazu som si vsimol, ze som zo vsetkymi hrdinami expert v posilovani aj v bystrosti. Pritom som stale na 1. leveli a nevkladal som tam body.
Nahral som si starsiu poziciu, ked som odisiel z prveho (startovneho) ostrova a tam som este nemal experta. Ale hned v pristave na Ellesie je taky sud (elixir of revelation), ktory ked vypijem, tak mam experta na bystrost.
Posilovanie neviem kde som zohnal, ale asi som tiez niekde nieco vypil.
Je to normalne spravanie hry? Alebo je zabugovana?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #222 kdy: Červen 04, 2023, 22:19:21 »

Ano, oba bonusy jsou v pořádku.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #223 kdy: Červen 05, 2023, 07:13:56 »

Hram TCC a zrazu som si vsimol, ze som zo vsetkymi hrdinami expert v posilovani aj v bystrosti. Pritom som stale na 1. leveli a nevkladal som tam body.
Nahral som si starsiu poziciu, ked som odisiel z prveho (startovneho) ostrova a tam som este nemal experta. Ale hned v pristave na Ellesie je taky sud (elixir of revelation), ktory ked vypijem, tak mam experta na bystrost.
Posilovanie neviem kde som zohnal, ale asi som tiez niekde nieco vypil.
Je to normalne spravanie hry? Alebo je zabugovana?

Ako sa hovorí, keď dávajú zadarmo nepýtaj sa a ber :) A takéto zázraky sú v hre minimálne 4.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 13 14 [15]