Tak jsem se do toho dal, budu sem házet nějaké poznatky ( na deník by to určitě nebylo, navíc mi v minulosti nešlo moc dokončovat deníky, tak snad dokončím alespoň toto, a pak bych se chtěl opět vrátit ke starším verzím MM

)
Stáhnul jsem si verzi od Tona, k dispozici
https://www.svetmightandmagic.cz/forum/index.php?topic=1247Vybral jsem si partu Rytíř, Druid, Klerik, Čaroděj. Hra začíná v Kaťanu (Hrad Ironfist). Na začátku máte možnost si vybrat obtížnost. Přijde mi, že obtížnost určuje hlavně počet nepřátel. Ale možná se to projevuje i jinak. Já si optimisticky vybral nejtěžší obtížnost. Na začátku jsem si prošel si celé město. Posbíral jsem nějaké úkoly, koupil luky. Přijde mi, že obchody a experti jsou tam, kde v klasické hře. Pro začátek jsem se rozhodl jet podle hlavní dějové linky a vydal jsem se hledat svoji kamarádku Tamaru v Ellesii (Mist).
Ellesii jsem vyčistil od nepřátel. Celkem to šlo a navíc jsem zjistil, že některé schopnosti jsem dostal zadarmo, respektive za to, že jsem se něčeho napil. Postupně jsem takhle dostal bystrost a opravování na expertní úrovni. Na hrad mě zatím nepustili, protože jsem špinavý žebrák a chrám Harbor Grace (Výspa stříbrných helem) je na klíč. Našel jsem prázdný dům Tamary a následně vyčistil i ostrovy, kde jsem našel klec s jakýmsi mnichem, který mi prozradil, že Tamara je u bratra v Sutter's Bay (Nový Sorpigal).
Sutter's Bay byla plná nepřátel a zabralo mi trochu času si vůbec v klidu nakoupit. Pobral jsem další úkoly a šel objevovat okolí. Souboje byly celkem tuhé. Ale postupně jsem si prošel Tortuga Hall (Gobliní hláska) a jeskyni Babzot (Opuštěný chrám). Dungeony mají uvnitř jinou než obvyklou mapu, ale někdy dobře známou. Například Babzot je Chrám Slunce. Tam se mi taky podařilo zabít obrovského pavouka, takového prvního bosse. Díky těmto dungeonům jsem také splnil už nějaký ten úkol a také našel svitek, že Tamara má být přepravena do Kastution Waters ( Zátoka pašeráků).
Já jsem se prozatím vydal zpět do Kaťanu plnit další side questy. Postupně jsem vyčistil celou mapu a také pár dungeonů. Jeskyně Rogue(Úkryt stínové gildy) a Mabonova jeskyně(Snerglovy jeskyně) byly celkem ok. Zjistil jsem, že ve škole ( Chrám Baa) mají dovolenou. Panství Luftky (Corlangovo panství) bylo zatím nad moje síly. (Jeskyně dragounů) byla plná ještěrek, takže to jsem vzdal hned. Překvapilo mě, že věštec je v meditaci a zatím na mě neměl čas

Bylo na čase jít dál po hlavní lince, nebo jsem si to alespoň myslel. Po příchodu do Kastution Waters jsem byl trochu vyveden z omylu. Okolní nestvůry si mě namazaly na chleba hned. Podruhé jsem použil metodu útěku přímo do "města". Tam jsem podle návodu našel vchod do Stok Port Sleigonu (Stoky svobodného přístavu - pravděpodobně. Vchod byl v bočních dveřích chrámu. Myslím, že v klasické verzi, je tam starý mnich, co zadává úkol ke zničení Teraxu).
U vstupu do stok jsem prozatím skončil. Doufám, že to bude zvládnutelné. Pokud ne, tak mi nezbývá moc míst kam jít. Mohl bych vyčistit větší okolí Sutter's Bay, popřípadě zkusit panství Luftky, kde bych se ale asi trápil. Močál Tuonela (Mocál prokletých) by asi byl ještě těžsí, stejně jako cesta dál na západ.
Aktuálně jsem na 11 levelu. S penězi problém není. Dlouho jsem se rozhodoval, jestli u rytíře jet meč nebo kopí. Nakonec jsem zvolil meč, ale nevím jestli to je dobrá volba

Musím se taky rozhodnout u druida a čaroděje jestli hůl nebo dýka.