Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Leden 16, 2025, 23:13:16
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: Might and Magic 6 7 8 Merge CZ verzia 2.8  (Přečteno 23330 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Might and Magic 6 7 8 Merge CZ verzia 2.8
« kdy: Červen 15, 2023, 16:37:42 »

Jedná sa o poslednú dostupnú verziu rozšírenia Might and Magic 6 7 8 Merge (30-08-2022) v Českom preklade do základnej hry Might and Magic VIII - Day of the Destroyer.
MOD je plne funkčný a nevyžaduje už žiadne opravné balíky. Môže však obsahovať drobné prekladateľské nepresnosti, poprípade gramatické preklepy, ktoré však nemajú žiadny vplyv na jej úspešné dohranie.

Inštalácia:

1) Stiahnite a nainštalujte základnú hru M&M8 najlepšie mimo zložku Program Files (napríklad d:\MM6-7-8)

https://www.gog.com/en/game/might_and_magic_8_day_of_the_destroyer (aktuálne za 4,99€)
- použite možnosť "DOWNLOAD OFFLINE BACKUP GAME INSTALLERS"
- setup_might_and_magic_8_day_of_the_destroyer_1.0_(22833).exe

2) Stiahnite a nainštalujte samotné rozšírenie merge CZ. Obsah archívu prekopírujte(prepíšte) do príslušných podzložiek v koreňovej zložke hry.

https://www.edisk.cz/stahni/22366/mm6_7_8_merge_cz__v28.zip_1.83GB.html
Heslo archívu: svetmightandmagic.cz

Hotovo
« Poslední změna: Prosinec 07, 2023, 10:30:42 od tono »
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
Re:Might and Magic 6 7 8 Merge CZ verzia 2.8
« Odpověď #1 kdy: Červen 27, 2023, 07:21:23 »

Nová verzia 2.8
- Opravený pád hry pri špecifickom povolaní postáv.

Doporučujem zálohovať save a nanovo preinštalovať. Hlavne nemiešať súbory s old verziou.
« Poslední změna: Červen 27, 2023, 22:16:11 od tono »
IP zaznamenána

Maryola

• Nováček
  • *
« Odpověď #2 kdy: Září 24, 2023, 16:56:08 »

Bohužel, soubor prý nenalezen  :( a to jsem si to chtěla konečně zahrát  ;D
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Září 24, 2023, 18:41:25 »

Link je aktualizovaný. Bol tam limit sťahovania na 150x
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #4 kdy: Září 24, 2023, 20:21:35 »

No, říkám si, jestli ta debug Console není způsobena právě sejvy z předchozí verze. Ale nevím, co bych dělat jinak.

A jak teda postupovat správně s instalací? Nainstalovat původní verzi z CD z Game4U a do té zkopírovat tu verzi 23.7.2023 z odkazu? Právě tak to dělám..
IP zaznamenána

Maryola

• Nováček
  • *
« Odpověď #5 kdy: Září 24, 2023, 20:25:53 »

Link je aktualizovaný. Bol tam limit sťahovania na 150x

Díky moc  :) Jdu to vyzkoušet
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Září 24, 2023, 20:47:44 »

A jak teda postupovat správně s instalací? Nainstalovat původní verzi z CD z Game4U a do té zkopírovat tu verzi 23.7.2023 z odkazu? Právě tak to dělám..

Skúšal som to len na verzii z GOGu. Ten patch z 23.7.2023 ti asi nebude pasovať na CD verziu a už vôbec nie na češtinu do merge.
Skús nainštalovať čistú MM8 z toho CD. Stiahni merge CZ z prvého príspevku tohoto vlákna a z neho prekopíruj všetky súbory  do príslušných zložiek. Ak ti to bude naďalej blbnúť, použi MM8 z GoGu.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #7 kdy: Říjen 01, 2023, 15:58:09 »

@tono: Moc díky za za Tvoji práci na Mergi. Moc mě mrzí, že jsem časově tak zasekaný, že jsem se nedostal k tomu, abych si to zahrál, ale snad se blýská na lepší časy.

@ Ivan: Zkoušel jsem kdysi merge rozběhnout pod původní CD verzí (originál MM8 koupený za těžké prachy měsíc po vydání hry), ale nikdy se mi to nepovedlo uspokojivě vyřešit. Pamatuju si, že jsem hru nějak rozchodil, ale byla nestabilní a padala mi bezdůvodně. Verzi MM8 z Game4U nemám, ale pokud si pamatuji, tak tam mívali UK verze her MM (alespoň takovou mám od nich MM7). Pokud si to nechceš kupovat znovu na GoG, dají se na netu bez problémů najít verze GoG her ke stažení. Nevím, jestli je to legální nebo ne, protože jsi defacto hru už jednou koupil, ale dá se to vyřešit i takto. Na GoG verzi MM8 mi Merge vždy chodil relativně bez problémů.
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #8 kdy: Říjen 06, 2023, 09:31:25 »

Dobrý den, prosím chtěl by jsem se zeptat. Také jsem rozjel merge mod vše funguje jak má už plním první úkoly v Havraním pobřežní. Četl jsem tu diskuze o přesunech mezi kontinenty a nejsem z to nějak moudrý. Vím, že by se mělo přesouvat pomocí nějakých teleportačních knih ale kde a kdy se dá získat nebo koupit. Předem se omlouvám za asi duplicitní dotaz ale nemohl by mi to tu prosím někdo nějak polopaticky napsat. Děkuji mnohokrát.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #9 kdy: Říjen 06, 2023, 14:06:27 »

@veka

Na presúvanie sa po kontinentoch máš tri možnosti. Teda vlastne zo začiatku len dve. Prvá možnosť je objaviť miesto "vysokej magickej prítomnosti". Na každom kontinente sú takéto miesta dve. Po príchode na toto miesto, aktivuješ kúzlo mestskej brány a namiesto nej sa tu zobrazí menu Dimenzionálnej brány kde si vyberieš príslušný kontinent. Tieto miesta netreba pracne hľadať, ale stačí na začiatku len plniť questy toho sveta, ktorý si vybral ako prvý. Skôr či neskôr nájdeš v niektorej bedni dopis od Verdant, ktorá sa práve na takomto mieste bude chcieť stretnúť. V dopise nájdeš aj presné inštrukcie.

Druhá možnosť je kniha "Dimenzionální brána". Dá sa náhodne kúpiť v lepších obchodoch, alebo občas aj v bedniach s lootom, prípadne môže vypadnúť z daka. Kniha má tú výhodu že ju môžeš použiť na ľubovolnom mieste a nepotrebuješ mať naučené kúzlo mestskej brány. Bohužiaľ kniha je jednorázová a po aktivácii sa chová ako zvitok s kúzlom.

A tretia možnosť cestovania je samozrejme Lloydov maják, ale ten môžeš využiť až keď tam už budeš mať konkrétny point.

Kúzlo mestskej brány sa používa len v rámci toho kontinentu, kde sa momentálne nachádzaš. Takže pokiaľ si v Jadame, budú tam len mestá kontinentu Jadame.
« Poslední změna: Říjen 06, 2023, 14:17:50 od tono »
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #10 kdy: Říjen 06, 2023, 14:31:55 »

Tono děkuji mockrát. :-)
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #11 kdy: Říjen 16, 2023, 20:43:54 »

Tak na cestování mezi kontinenty byl snad v těch předchozích verzích přímo nějakej příkaz v příkazovým řádku. Teda jestli to platí pořád.

A bylo to rovnou, kdekoli kdykoli.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #12 kdy: Říjen 17, 2023, 18:10:20 »

Tak na cestování mezi kontinenty byl snad v těch předchozích verzích přímo nějakej příkaz v příkazovým řádku. Teda jestli to platí pořád.

A bylo to rovnou, kdekoli kdykoli.

To áno, ale veka si chce tú hru zahrať a nie ju programovať  ;D
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #13 kdy: Říjen 17, 2023, 20:04:43 »

Tak jsem to nemyslel.:-)

Já to jen zkopíroval do konzole a hotovo.:-)
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
« Odpověď #14 kdy: Říjen 18, 2023, 13:24:42 »

Dobrý den, mám tu jednu takovou zajímavost. Již jsem dohrál 8 díl a u 7 jsem těsně u konce a přesunul jsem se do 6 dílu. Vše bylo v pořádku než jsem došel do Nového Sorpigalu. Tam, na mě kousek za kašnou, čekal Smaragdový drak. Jen mě zajímá jestli jste ho tam někdo taky potkal, nebo to byl jen nějaký bug.
IP zaznamenána
Strana: [1] 2 3 ... 5