Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Leden 16, 2025, 20:11:05
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 [2] 3 4 ... 8

Autor Téma: Český preklad do MM6-7-8 merge  (Přečteno 32394 krát)

tono

• Zasloužilý člen
Re:Český preklad do MM6-7-8 merge
« Odpověď #15 kdy: Květen 09, 2023, 23:21:58 »

Ešte som zabudol na takú drobnosť. V originál MM7 pri oblečení skafandra nie je možné mať nič iné na sebe teda okrem blastru. V merge to mám teraz spravené tak, že postava môže nosiť okrem blastru aj prstene + rukavicu + amulet.
Mám to tak nechať, alebo to už je moc ? Viem to dať do stavu ako je to v originál MM7, ale na druhej strane bolo to prekladanie spústu predmetov otravné aj pre mojich testerov.
IP zaznamenána

Ivan

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Květen 10, 2023, 16:42:26 »

Za mě to tak klidně nech. Myslím, že to není nic proti ničemu. :)
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #17 kdy: Květen 11, 2023, 16:45:05 »

Reupload češtiny na ulož to. Na fastshare majú momentálne nejaké technické problémy, doplním neskôr.
IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #18 kdy: Květen 16, 2023, 00:31:08 »

Stiahol som si cz z prvého postu (uloz.to). Následne po nakopírovaní som začal vo svete MM7 (smaragdovy ostrov).
NPC majú anglický text. Je to niečo na štýl Rumors. Predpokladám, že to tam pridal merge mod, lebo keď som si dal čistú MM7 tak tam ten text nebol.
Neviem či sa majú chyby hlásiť, ale pre istotu to sem píšem.

Inak ďakujem za to, že to prekladáš.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Květen 16, 2023, 10:38:26 »

To máš nejakú chybu. Takmer všetko je preložené, minimálne u dialógov.
Na merge potrebuješ nainštalovať len základnú hru MM8 najlepšie z GOGu a do nej prekopírovať súbory podľa návodu v balíku.
IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #20 kdy: Květen 16, 2023, 11:06:07 »

Nainstaloval som gog MM8
potom som tam dal MM678_Merged_2022_08_30_nomedia.zip
nasledne MM678_Merged_media_2021.zip
potom mmmerge-rodril-fixes.zip
potom cestinu.

Vysledok je v prilozenych obzazkoch.

Skusim to este vecer nacisto, teda ked potvrdis, ze postup je spravny.

diky
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #21 kdy: Květen 16, 2023, 11:46:45 »

Dostal som viacero podnetov ohľadne inštalácie. Dnes to skúsim na čistých Windowsoch.
Poľa mňa by si mal postupovať takto:
Nainštaluj MM8
Stiahni a nainštaluj merge https://www.celestialheavens.com/forum/10/16657 (15.02.2022)
Stiahni a nainštaluj update merge MM678_Merged_2022_08_30_nomedia.zip
A na koniec češtinu.
IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #22 kdy: Květen 16, 2023, 13:53:44 »

Na tej stranke, ktoru si poslal, je hned hore odkaz na:
Installation instruction:  https://gitlab.com/cthscr/mmmerge/-/wikis/Manual/Install

v podstate som isiel odtial body:
Citace
1. Install the GOG english version (*) of Might and Magic VIII. Do NOT install GrayFace's patch (**).
   1. Copy GOG version files outside of "Program Files"
   2. Set mm8.exe and mm8setup.exe files compatibility to Windows XP SP2 or Windows XP SP3, otherwise you might end with software rendering / "There aren't any D3D devices to init" error. Setting (or leaving) compatibility to Windows 95 (like GOG does) will cause lags with pathfinder module.

2. Copy Merge pack files into MM8 folder, replacing existing.
3. If pack was marked as nomedia, copy Merge media files into MM8 folder, replacing existing.
4. If Merge patch was issued for a pack, copy Merge patch files into MM8 folder, replacing existing.

Je mozne, ze som to dal opacne, alebo som ten subor rodhil nemal davat (alebo som ho mal dat po nomedia...
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #23 kdy: Květen 16, 2023, 20:42:38 »

Moja chyba, respektíve v predchádzajúcej verzii merge to ešte chodilo. Musel som spraviť zásah do pôvodného súboru merge a babral som sa s tým dobré 3 hodiny :( Zahrniem to do finálnej verzie.
Ešte raz díky za nahlásenie problému.

IP zaznamenána

Araneo

• Nováček
  • *
« Odpověď #24 kdy: Květen 16, 2023, 21:11:51 »

Nemas za co.
Ja som dnes tiez skusal, ci chyba nie je na mojej strane.
Dal som novu instalaciu MM8, dal som len MM678_Merged_2022_02_15.zip + CZ.
Dal som na to MM678_Merged_2022_08_30_nomedia.zip + znova CZ.
Stale take iste.
Dokonca som si vsimol, ze v readme k cz sa pise o subore "01 LocCZ.EnglishD.lod", ale realne existuje subor "02 LocCZ.EnglishD.lod", tak som skusil premenovat 02 na 01 a stale nic.

Diky za opravu. Kedy vydas novsiu verziu? Neponahlam ta, len ci sa mi zatial oplati hrat bez toho, alebo pockam.
Diky
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #25 kdy: Květen 17, 2023, 10:04:44 »

Do prvého príspevku som vložil postup, ako to celé nainštalovať od samotnej MM8 hry cez merge MOD až po češtinu. Netreba tam potom kopírovať už nič iné. Všetky zvuky, hudbu, fixes aj GrayFace's to má už v sebe.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: Květen 17, 2023, 15:44:12 »

Schválně jsem to zkusil a vše vypadá funkčně ;).

Jako uživatel Windows 7 tu mám pár postřehů:

1) soubor MM8Setup.exe (nastavení grafiky) jde spustit jedině tehdy, pokud se mu nastaví kompatibilita na Windows XP (SP2 nebo 3)
2) v MM8Setup.exe je pak možné přepínat mezi softwarovým rendererem a hardwarovou akcelerací, což vede k zobrazení odlišného UI ve hře, ale ...
3) pokud se nastaví hardwarová akcelerace a hra se poté spouští přes MM8.exe bez nastavení kompatibility na Windows XP, tak se zobrazí standardní UI, pokud se MM8.exe nastaví kompatibilita na Windows XP, tak se zobrazí alternativní UI

A jedna drobnost k instalaci češtiny - asi bych v ní rovnou předpřipravil potřebnou adresářovou strukturu, ať se to rovnou kopíruje tam, kam má.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #27 kdy: Květen 17, 2023, 16:02:02 »

Schválně jsem to zkusil a vše vypadá funkčně ;).

Jako uživatel Windows 7 tu mám pár postřehů:

1) soubor MM8Setup.exe (nastavení grafiky) jde spustit jedině tehdy, pokud se mu nastaví kompatibilita na Windows XP (SP2 nebo 3)
2) v MM8Setup.exe je pak možné přepínat mezi softwarovým rendererem a hardwarovou akcelerací, což vede k zobrazení odlišného UI ve hře, ale ...
3) pokud se nastaví hardwarová akcelerace a hra se poté spouští přes MM8.exe bez nastavení kompatibility na Windows XP, tak se zobrazí standardní UI, pokud se MM8.exe nastaví kompatibilita na Windows XP, tak se zobrazí alternativní UI

A jedna drobnost k instalaci češtiny - asi bych v ní rovnou předpřipravil potřebnou adresářovou strukturu, ať se to rovnou kopíruje tam, kam má.

jj včera som to testoval na čistých W7 aj W10 a podľa toho postupu to išlo bez problémov. Režim kompatibility sa doporučuje, hlavne ak je počuť občasné praskanie vo zvuku. Je dobré to nastaviť u MM8Setup.exe a aj u MM8.exe. A hru potom spúšťať cez odkaz Launch Might and Magic 8 - Day of the Destroyer.lnk

Tú češtinu vo finále nejak poriešim aby to bolo prehľadnejšie.
IP zaznamenána

stiff1993

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: Květen 24, 2023, 19:27:52 »

Parádní práce děkuju za překlad konečně mám čas a náladu na MM a dám si rovnou tenhle merge:)
Jen mám tady menší problém s textama hned na smaragdovém ostrově. Udělal jsem vše podle návodu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #29 kdy: Květen 24, 2023, 21:07:50 »

Nakopíroval si CZ do správného adresáře?
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 [2] 3 4 ... 8