Ahoj,
tak MOD jsem dokončil a otestoval. Vše je funkční, problém s dialogem Yayoi byl v tom, že hra si uloží NPC, se kterými jde hovořit, takže i když jsem dialog opravil, tak ten starý save to ignoroval (šlo to napravit editací save).
Test jsem dělal na opravené instalaci MMX (přes Uplay jsem dal opravit soubory), do které jsem nahrál:
1) upravené soubory pro MOD Čestné povýšení
2) upravené soubory pro MOD Učitelé dovedností
3) udělal jsem úpravy knihovny LegacyCore.dll, do které jsem přidal:
- fix bugu Větrného meče (podle Alberiose)
- fix bugu, kdy omráčený nebo spící nepřítel oplácí úder (moje úprava)
- zpřístupnění Crack Hackových relikvií, dungeonu Mňaukání a arcimážky Sany (podle Elemira); další věci související s vypnutím serverů jsem neřešil, protože to nakonec Ubisoft opravil, kdyby v budoucnu byly problémy, není problém knihovnu dodatečně upravit (přechod do Act II a do DLC).
- úprava ceny v záhlaví dialogu, aby se zobrazovala správně v MODu Učitelé dovedností
- chybí úprava ForceSolveQuestFunction(), kterou jsem dělal pro MOD Česné povýšení, zapomněl jsem, jak jsem to dělal. Ale bude to jednoduché, spočívalo to v tom, že tato funkce nepřebírala všechny parametry jako SolveQuestFunction(), tak se to tam přidalo - ještě zahrnu a otestuji.
4) úprava knihovny LegacyGame.dll - aby fungovaly dialogy v MODu Učitelé dovedností.
5) Úprava souborů lokalizace, narazil jsem ještě na nějaké překlepy v českém překladu.
6) Zvažovaná úprava - zatím otestována "nanečisto": Hra mi přišla lehká i na obtížnosti Válečník, tak jsem si místo 4 bodů do atributů přiděloval jen 3, tedy na konci (39. level) mi jich 38 zbylo. A šlo to s tím v pohodě dohrát.
Zatím to nevystavuji, protože bych na to rád napsal poloautomatický instalátor přes *.bat soubor nebo přes PowerShell.
Prosím komunitu o následující:
1) Pokud máte české Windows a instalaci přes Uplay, zda je v registru hodnota pro cestu instalace MMX v klíči:
Počítač\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Ubisoft\Launcher\Installs\401
2) Jak to vypadá v anglických Widlích (předpokládám, že tam na začátku bude Computer)
3) Zda to vypadá stejně na různých verzích Widlí (7,8,10 a 32/64 bit).
4) Jak to vypadá u instalace přes Steam.
Stačí spustit Regedit a vyhledat tam cestu, kde máte nainstalované MMX (např: D:/Hry/Might & Magic® X Legacy/), prohledat všechny výskyty a podle kontextu vybrat, co asi bude ten správný klíč.
Prosím tedy o zprávu:
Windows verze 7/8/10, 32/64 bit, Uplay/Steam: klíč v registru, kde je instalační cesta
Jinak předpokládám, že oba MODy sloučím (tak to od začátku vyvíjím). Oddělit by asi šly, ale asi bych musel tvořit 3 verze lokalizačních souborů (jeden, druhý nebo oba MODy).