Nikto sa mi neozval, takže pomôž si sám. Stiahol som všetku dostupnú dokumentáciu ohľadne MODovania série MM. Nemám už toľko voľného času, ako v prvej polovici roka. Ale počasie stále stojí za figu a tak som sa do toho pustil. Zdá sa, že som tú prekliatu diakritiku nakoniec zdolal a prinútil hru aby ju zobrazovala správne(aleluja), aj keď teda riadnou okľukou čo je podobné, ako si nohou škrabať ucho
Ale tých pár desiatok riadkov strojového kódu naviac stojí myslím za to. Tie nové questy teraz fungujú máličko odlišne, takže ich bude ešte treba doladiť, ale pokiaľ nie je nejaký limit na počet riadkov, mohlo by to takto kompletne aj fungovať. Okrem toho, že sa texty omnoho lepšie čítajú, krásne zapadnú do samotnej hry ako by tam vždy boli. Samozrejme ich kvalitu nech ohodnotí niekto iný. Podstatné je že teraz sa diakritika už zobrazuje nielen v dialógoch, ale aj questbooku a awards . Diakritiku bude možné použiť aj v záverečnom merge queste v novej lokácii, ale Rodril sa v ňom neustále vŕta a vylepšuje, takže ešte počkám.
Celkom sa divím, že nikto z tých čo robili iné jazykové mutácie, nevytvorili ani jeden vlastný quest.
A vlastne sa aj divým prečo to do pekla neprekladám do Slovenčiny ?