Já též teď dohrál jedničku. Ke konci jsem již neměl moc motivaci hrát, jelikož jsem dosáhl maximální úrovně a měl i maximum peněz, takže už ani nebyl důvod prodávat věci, protože jsem z toho nic neměl. Ty limity 50 level/10milionů kreditů mě docela překvapily a nějak jsem zapomněl, že ve hře byly.
Zkoušel jsem to i importovat do dvojky, což se na konec po chvilce googlení povedlo, řekl bych že moc efekt to mít ale nebude. Ale zas jsem alespoň získal nějaké exp hned na začátku za 50 level a nějaké suroviny a peníze za to, že jsem byl pracháč.
Když jsem se konečně dostal přes tu tvorbu, respektive "import" postavy, což ale bylo víceméně úplně totéž, co hrát bez importu, protože postavu jsem mohl dělat celou, vybíral jsem si i třídu, dostal jsem i spousty otázek, jak to bylo v díle prvním, dostal jsem se konečně do hry a hned v tu chvíli jsem věděl, proč dvojku tak nesnáším. Ta stupidita té hry je prostě neuvěřitelná. Ono to není ani dobrá střílečka, ani dobrá RPG hra. Odstřelovací pušky jak jsem zjistil jsou úplně k ničemu, takže pokračovat ve hře za infiltrátora byla chyba a ono celkově ten systém toho boje, krytí a podobně, je o dost horší, než v prvním díle. Navíc stačí zůstat chvíli za bukem, hrdinovi dorostou životy, takže je vlastně nesmrtelný. Taky mi to připomnělo ty chladiče, které jsou potřeba do zbraní, což je další výsměch, člověk by čekal, že když hrdina hodinu ze zbraně nestřílí, že třeba vychladne sama a stejně tak že chladič se nebude počítat na jednotlivé výstřely (jelikož zbraň se bude zahřívat jinak, když bude střílet pomalu, nebo rychle, nebo v dávkách) a celkový posun technologie zbraní lidstva a cizáků, šel prostě dolů (v ME1 byly ty zbraně vyspělejší). Taky jsem začal narážet již na čistě konzolové ovládání (neustále hledám klávesu, kterou se dostanu třeba do deníku, nebo na obrazovku postavy, nejspíš tu nic takového není a člověk tam musí chodit přes menu.
Zatím jsem se tedy dostal jen z těch prvních částí do nějaké té stanice, kde bych měl najmout dva společníky a vědce. Ale i za tak krátkou dobu mě ta hra iritovala jako kdysi, když jsem jí hrál poprvé.