Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Duben 18, 2025, 08:18:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15

Autor Téma: Série Mass Effect  (Přečteno 48551 krát)

Adam23

• Pokročilý
Re:Série Mass Effect
« Odpověď #75 kdy: Leden 27, 2017, 23:40:18 »

A to tě teď ten ME tak chytnul, nebo už si to chtěl předobjednat dřív?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #76 kdy: Leden 28, 2017, 07:25:42 »

Andromedy jsem si všimnul už dřív, ale spíš jen díky tomu spojení se sérií, která se tolik skloňuje už hezkou řádku let. Těžko říci, jestli bych to býval předobjednal i tak. Odehrávka 2 a 3 tomu určitě napomohla. Je to asi podobné jako u Fallout 3-4 nebo Dark Souls 2-3, kdy jsem ty hry registroval, ale chyběl impuls je alespoň zkusit. Až tak mě to nechytlo, ale na ME se mi líbí hratelnost, takže jsem na Andromedu zvědav. ME je spíš jeden z mála kandidátů na hru, kterou určitě v budoucnu rozehraju ještě jednou, což je obzvláště u sci-fi co říci :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #77 kdy: Leden 30, 2017, 13:13:35 »

Jedničku jsem si dneska hned po ránu vyzvedl a po peripetiích s instalací jí konečně rozehrál :) Netuším, co se přihodilo, ale hned na první pokus se mi hra nainstalovala jako podivný mix s nefunkčním konfigurátorem. Hra byla v angličtině, ale konfigurátor očividně používal madarštinu a při načítání vždycky spadl. V menu hry přitom není možnost jazyk měnit. Nainstaloval jsem tedy patche 1.01 a 1.02, což problém s padáním vyřešilo, dokonce mi do hry naskočilo DLC, ale hra i nadále zůstala v angličtině. Pomohlo až přeinstalování hry a patchů. Těžko říci, co se přihodilo, ale instalace se díky tomu docela protáhla. Nyní už je vše v pořádku.

Postavu jsem zkusil opět upravit dle svého, ale nějak se mi to nepovedlo :) Ale jisté rysy Sheparda z dvojky tahle postava má, tedy když přihlédneme k tomu, že ho Miranda musela očividně upravit :D Moc jsem netrefil velikost tváří a místo nosu dostal pořádnou skobu. Naštěstí tuhle postavu importovat nikam dál nemusím, takže jsem to už nechal být.

Hned na první misi mě překvapilo pár odlišností, na které jsem si musel zvykat. Medigel má najednou mnohem větší význam, protože autoheal ve hře není a míření puškou taky není žádná legrace. Ovládání je kupodivu fajn, byť se místy odlišuje a hlavně je tu více možností, kdy lze dobře pracovat i s dalšími členy výsadku. Občas se uklikávám, ale to se časem podá. Nepříjemné je jen hackování, protože to vyžaduje optigel a to je trošku problém. Minihra je jinak v pohodě, byť to, co bylo ve dvojce, mi sedlo lépe.

Zrovna teď se procházím po Citadele a jsem docela překvapený, co všechno mám nyní přístupné. Ve dvojce a trojce byl dostupný prostor citelně omezený. Tady se ve čtvrti Prezidia najednou pohybuju po rozlehlé ploše. Vzhledově je to ovšem stejná architektura a spol. jako u dalších dvou dílů, jen grafika je logicky postarší.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #78 kdy: Leden 30, 2017, 14:03:27 »

Hackování záleží na dovednostech, pokud máš dovednost dešifrování, nemělo by to vyžadovat nic. Postavám se životy regenerují, ale výrazně pomaleji a opět rychlost regenerace záleží na rozvoji hrdiny a také i na výbavě (brnění se dá vylepšovat a jsou tam vylepšení, která zrychlí regeneraci). Pořád je to ale nic proti tomu, co bylo v ME2. Co se lečení týče, za peníze se dá koupit vylepšení medigelu a granátů (každé vylepšení ti zvýší počet, kolik jich můžeš mít u sebe) a také na to má vliv dovednost první pomoc.

V citadele se na začátku hry budeš pohybovat dlouho, než získáš loď. Pak už bude Citadela víceméně nepodstaná,  snad až na pár vedlejších úkolů, které se tam v průběhu objeví a možnost obchodování. Zbraně se u obchodníků postupně mění za lepší a lepší. Je taky dobré kupovat "licence" u obchodníků v citadele.

IP zaznamenána

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #79 kdy: Leden 30, 2017, 19:20:19 »

Za jaký rasy a povolání vlastně hraješ Elemire?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #80 kdy: Leden 30, 2017, 20:02:21 »

Vybral jsem opuštěné dítě ze Země a povolání Infiltrátor. Oboje dvoje jsem měl asi i ve dvojce a trojce. Kromě Liary jsem měl už možnost vybírat ze všech, ale vidím to podobně jako předtím. Garrus určitě + Ashley nebo Tali. Uvidím podle toho, jak moc bude záležet na rozložení sil a dovedností.

Hru jsem jinak rozehrál znovu, na ten předchozí ksicht se opravdu nedalo koukat :D Nevšiml jsem si, že se dá hlavou postavy otáčet, takže jsem neměl potuchy, jak hrozně to bude vypadat z profilu. Teď se mi povedlo sestavit víceméně stejný obličej, na jaký jsem již zvyklý. Akorát má docela strnulý výraz, mimika tu nefunguje tak, jak bych čekal, ale jde to.

Každopádně mě některé volby dialogu u postav jaksi nezajímají, neb na ně již znám odpověď :D Holt s tím se ale dalo počítat.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Starší člen
« Odpověď #81 kdy: Leden 30, 2017, 21:07:40 »

Tu instalaci nesmis spoustet z autorunu, ale spustit instalator ceske verze primo ze slozky na DVD. Uplne sem na to zapomel ze to tohle dela, a to svyho casu s tim bylo potizi jak maku.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #82 kdy: Leden 30, 2017, 21:17:54 »

flash:To jsem pak právě udělal a už to šlo :)

Jinak nová rozehrávka mi jde podstatně lépe, už jsem si na ovládání docela zvykl a je to znát. Začátek mám za sebou a mířím na Citadelu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Adam23

• Pokročilý
« Odpověď #83 kdy: Leden 30, 2017, 21:35:05 »

Já už hrál za dost kombinací, a nepochybně mě nejvíc bavil čistej Biotik, pak Vanguard, to je taky číslo, soldier to je nuda, a inženýr to je dost těžký. Chci taky zkusit nejtěžší obtížnost, a to je prej dost masakr.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #84 kdy: Leden 30, 2017, 22:41:25 »

Mě to bavilo hrát za toho infiltrátora s odstřelovací puškou
IP zaznamenána

flash

• Starší člen
« Odpověď #85 kdy: Leden 30, 2017, 22:54:48 »

Oni v CD projektu sveho casu byli dost mimo, delali to tam tak trochu na kolene. A tahle fatalni chyba s instalaci ME (neumis si predstavit kolik telefonatu kvuli tomu bylo u nas) je jedna z tech nejlepsich. (mam dojem ze reedice to meli uz opravene, ma to jen tahle day one edice). Taky vyborna edice od nich byli Heroes V s pribalenym energy drinkem, takova mala plastova butilka s nejakou tekutinou, ne jenom ze to byl humus, ale obchody to prodavaly jeste par let potom, neumim si predstavit co v ty flasce pak muselo plavat. Jsme si sveho casu delali legraci ze priste budou u hry od nich pribaleny spekacky:)

PS: ale abych jim nekrivdil, nektery edice meli vazne pekny :)
« Poslední změna: Leden 30, 2017, 23:09:53 od flash »
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #86 kdy: Leden 31, 2017, 07:43:40 »

Tu butylku si pamatuju :) Naštěstí mě se to vyhnulo, naopak jsem byl rád, že jsem Heroes V po letech vůbec ještě v nějaké edici koupil. U CD Projektu bylo docela dobré, že se jakoby snažili o vlastní edice, takže dělali i různé mixy her. K Heroes V to byla tuším M&M IX nebo kombinace s Heroes I + II v CZ. Obě hry jsem pak po letech sehnal na Aukru, ono se k nim totiž snad ani samostatně už dostat nedalo.

U ME mě docela překvapilo, že zbraňové dovednosti jsou vázané na povolání, takže odstřelovačka je jasná. Jen mi pro změnu není jasné, jak vylepšovat dovednost s ní? Body mi jdou dávat jen do pistolí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #87 kdy: Leden 31, 2017, 09:21:37 »

Musíš rozvinout pistole na určitou úroveň (dokud nedojdeš v té větvi na značku kolečka) a tím se ti odemče podřazená dovednost, tedy u infiltrátora odstřelovací pušky. Trojúhelníčky znamenají, že se naučíš nějakou dovednost v rámci té dovednosti, kterou pak budeš moci aktivně používat (tj dát si jí na rychlý panel dovedností, při bojovém módu pomocí mezerníku). Dobré je ty stromy všechny odemknout a většinou se vyplatí dát do každé alespoň jeden bod, protože ten první bod v dané schopnosti většinou dává největší bonusy, které pak dalšími body rozšiřuješ. Je také dobré udržovat si co nejvýše dovednost přesvědčování (ta se ti bude rozšiřovat co do možnosti se jí učit v závislosti na levelu, tak vždy, když tam budeš mít prázdný čtvereček a možnost se jí učit, do ní ten bod dát). Hodí se to dešifrování a taky je někdy potřebná elektronika, pokud chceš otevřít některé nalezené věci na planetách (většinou obsahují nějaké zbraně, nebo vylepšení).

Nejsem si jist, jestli tyto schopnosti lze použít přes společníky. Tedy že bys třeba Tali naučil dešifrování a pak pomocí ní chtěl otevírat zámky. Myslím, že to nejde a že to musí umět asi hlavní hrdina.

Celkově nepřátelé zřejmě levelují s hrdinou, stejně jako nalezené zbraně a vylepšení a stejně tak i zboží u obchodníka, takže se ti asi nikdy nestane, že bys hru předběhl a byl na danou misi či místo silnější, než máš být. Ze své podstaty tak na rozvoji zas tolik nezáleží.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #88 kdy: Leden 31, 2017, 10:54:11 »

Odstřelovačky už jsem tedy odemkl, byl to ten trojúhelníček, takže další body do pistolí zatím dávat nebudu a budu s nimi postupně otevírat to ostatní. Řečnictví mě napadlo, tak jsem tam vrazil hned 3 body a jako vedlejší k tomu cvičím dešifrování. U řečnictví mě akorát překvapilo, že má 3 body jako maximum, ale jestli se to otevírá postupně dle levelu, tak je to v pohodě. U odstřelovaček taky nemůžu klikat body jak se mi zlíbí, ale nejprve šel jeden bod a teprve na dalším levelu jsem mohl kliknout druhý, akorát že u toho je ta řada pokračování vidět hned. Na přesnosti míření je to každopádně znát, byť stav bez dovednosti byl prima výzva :D

Včera jsem listoval schválně manuálem, ale v něm prakticky nic není :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #89 kdy: Leden 31, 2017, 11:51:02 »

Mě to šlo naučit se to hned a dát do dovednosti, pokud je odemčená, neomezené množství bodů. (ale učení se té dovednosti se občas zasekne právě u těch trojúhelníků a nějak to blbne, je třeba kliknout jinam a pak zase na dovednost). Nicméně dobré je se zaměřit třeba jen na dešifrování a odemčít ho tak, abys mohl otevírat všechny typy zámků. Tedy nějaký asi 7 vložený bod odemče trojúhelníček, u kterého je napsáno - "Možnost otevírat nejsložitější zámky". Pak už do té dovednosti zřejmě nemá cenu body dávat.

Je taky dobré vědět, že počet vědomostních bodů, které získáš za jeden level, není konstantní. Tedy ze začátku dostáváš po určitý level 4 body, pak 2 body a pak už jen 1 bod. Tedy pokud ten rozvoj neuděláš správně, může se ti stát, že budeš slabší. A je otázka, co se učit a co ne. Taky si můžeš hru nastavit tak, aby rozvoj tvých společníků nebyl automatický, ale aby si u nich dával body ručně. Protože si právě nejsem jist, jestli některé ty schopnosti společníci reálně používají. Třeba první pomoc, nejsem si jist, jestli jí používá společník, dle všeho jí asi využije jen hlavní hrdina, když léčí skupinu. Tedy by nemělo smysl společníky tuto dovednost učit. Ale je otázka, jestli to tak je, nebo ne.

Hrdina se taky během hry ještě naučí jednu dovednost spešl, tj "Výcvik spektry" a může dosáhnout bonusového povolání, které změní větev jeho povolání (tedy u tebe třeba Infiltrátor) na něco jiného, co bude dávat jiné bonusy. (ale body, které do toho dáš předtím, bys ztratit neměl).

V počátku je tedy dobré asi dávat body do těch podpůrných, jako je dešifrování (i když bez toho se dá obejít a není nutnost se to učit), pak asi otevřít všechny dovednosti a dát do každé jeden bod (až na vyjímky), pak se učit vždy jednu konkrétní a dotáhnout jí na určitý level. Tedy třeba nošení zbroje a naučit se jí tak, abys mohl nosit střední zbroj. Případně jí rovnou vytáhnout na maximum. Pak se učit třeba odstřelovací pušky a zas se je naučit na maximum. Pak si to už rozmyslet, můžeš dávat body třeba do zdatnosti, což ti zvýší počet životů, nebo do těch specializací, což ti dá bonus třeba ke střelbě z odstřelovací pušky, nebo k životům, nebo k regeneraci. A zde se to zase učit tak, abys pokud možno otevřel nejméně tu aktivní dovednost. (tj dostal se k nejbližšímu trojúhelníku), pak se zase třeba učit jinou, nebo v ní pokračovat a naučit se jí do dalšího trojúhelníku. Ale prostě ty trojúhelníčky v té větvi dovedností jsou takové ty hraniční, které většinou otevřou buď aktivní dovednost, nebo nějak výrazně zlepší pasivní dovednost.
« Poslední změna: Leden 31, 2017, 11:55:54 od Milhaus »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15