Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Duben 21, 2025, 19:21:11
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 prevence prokletí, šílenství atd…  (Přečteno 123 krát)

rengo

• Pokročilý
MM6 prevence prokletí, šílenství atd…
« kdy: Březen 12, 2025, 00:49:14 »

V klasické hře jsem to nikdy nemusel řešit, ale jelikož teď hraju Redone Chaos Conspiracy, která je o dost těžší, tak se chci zeptat, zda se dá nějak předcházet těmto nepříjemnostem: ochromení, šílenství, prokletí, spánek, nemoc, šílenství a zrušení aktuálních kouzel.

Vím, že občas na něco najdu předmět, který mě vůči jedné věci činí imunní. Ale na jiný způsob prevence jsem nepřišel. Prijde mi, že odolnost proti magii nepomáhá.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
Re:MM6 prevence prokletí, šílenství atd…
« Odpověď #1 kdy: Březen 12, 2025, 16:17:18 »

Jediné čo môžeš, tak posilniť imunitu družiny kúzlom Deň ochrany. Ale nie je to 100% ochrana, len si zvyšuješ šancu nedostať tie choroby. Chaos Conspiracy má kúzla z MM6 kde bolo kúzlo Odolnosť proti mágii ešte v mágii zeme. Až od MM7 na VM tela si mal imunitu na jed, nemoc, skamenenine, ochromenie a slabosť. Na šialenstvo a prekliate odolnosť nie je.
IP zaznamenána

rengo

• Pokročilý
« Odpověď #2 kdy: Březen 15, 2025, 11:37:56 »

No, možná se ta šance zvýšila ale stále nic moc. V chaos conspiracy je to prokletí fakt problém.
IP zaznamenána

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #3 kdy: Březen 17, 2025, 07:23:33 »

No, možná se ta šance zvýšila ale stále nic moc. V chaos conspiracy je to prokletí fakt problém.

Tak "problém" to bol už v MM6, typicky Hrad Darkmoor a v chaos conspiracy je to len privedené do dokonalosti :D
Veľa záleží aj akú si na začiatku hry vyberieš obtiažnosť. Viac ma ale trápilo rozbíjanie predmetov. Jedna rana a predmet bol rozbitý, druhá rana a predmet úplne zmizol z inventáru.
Samozrejme vedel by som s tým niečo spraviť, ale okrem úpravy a napasovania češtiny som nechcel siahať na nič iné.
IP zaznamenána

rengo

• Pokročilý
« Odpověď #4 kdy: Březen 18, 2025, 13:37:57 »

Obtížnost jsem zvolil tu nejtěžší a je to celkem hardcore :D

Nicméně to s tím rozbíjením předmětů jsem četl už i jinde, ale nikdy mě nic takového nepotkalo. Vždy jsem vše v inventáři našel.
IP zaznamenána