Ahojte, stalo sa mi v hre, že som občas narazil na podkovy válajúce sa mimo stajní dakde úplne mimo miest...teraz hrám len tak rekreačne a stalo sa mi to znovu. pátral som po internete a narazil som len na jeden príspevok ale ako sa ten chlapík k tej informácii dopátral nemám tušenie. Sú to nejaké fantomové projekcie podkov ako výsledok nezozbierania podkovičiek v predchádzajúcej mapke, ktorú človek opustil. týka sa to len "oficiálnych podkov", ktoré do hry autori zabudovali tj. väčšinou tie čo ležia pri stajniach.
Podmienky načítania ďalších "bonusových" podkovičiek sú :
1. nezozbierať podkovičky v mapke, ktorú ste navštívili ako poslednú
2. nasledujúcu mapku musíte navštíviť pešo - 5 dní - pričom nevadí ak použijete npc postavy na skrátenie tohto času cestovania.
3. toľko podkovičiek sa vám nahodí do ďalšej mapky, koľko obsahovala predošlá mapka oficiálne a vy ste ich nezobrali.
4. podkovičky sa nahodia do mapky náhodne na akékoľvek miesto, tak môžu napríklad prepadnúť textúrou, ale čarodejové oko ju vidieť bude alebo môžu padnúť do vody a je po nej.
5. mapku musíte navštíviť prvýkrát a nesmeli ste ju predtým už vidieť trebárs pomocou kúzla mestská brána.
6. ak už ste mapku prvýkrát navštívili tak ju bez vyzbierania podkovičiek môžte kľudne opustiť, už tam ostávajú tie podkovičky aj po dalších navštíveniach.
Niektoré mapky sa dajú navštíviť z viacerých smerov aj z mapiek kde sú stajne. Napríklad Zátoka pašerákov tam sa mi stalo, že po navštívení z Hradu Ironfist sa mi nahodili podkovičky pri cvičiareň, ale keď som ju navštívil zo Slobodného prístavu tak dve podkovičky sa asi spawnli do vody a dve som našiel na ostrove kúsok za krčmou hned pri vode. ostrov kde je chrám tsantsa. Strieborná Zátoka sa dá navštvíť len z bielej čiapky a tam som podkovičky nenašiel vôbec tak sa asi spawnli do vody. a tiež som nenašiel žiadne ani močiare prekliatych - ani zo slobodného prístavu ani z hradu ironfist.
Zo slobodného prístavu sa dá navštíviť blackshire, biela čiapka, dračie piesky, kriegspire a všade môžte získať 4 podkovičky navyše ako fantomovú projekciu navyše lebo Slobodný má dve stajne. asi by to šlo aj na hrade ironfist ale tam som to skúšal len zo sorpigalu lebo aj tam sú 4 podkovičky. ostrovné mapky tento bonus nemajú. a tri krajné mapky s démonmi a titánmi som navštívil z blackshire a všade som našiel po 2 podkovičky a v mapke s úlom boli obe podkovy priamo pred vchodom do úlu
.
Je to možno podvod alebo chyba v hre, ale nikde som o tomto nenašiel žiadnu informáciu a trošku som skúšal experimentovať a je to zaujímavá "mechanika", ktorá môže pomôcť hlavne hráčom, ktorí chcú hru ukončiť na čo najnižšom leveli.