Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Leden 16, 2025, 23:18:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6 - Podkovy  (Přečteno 6453 krát)

zendenisko

• Nováček
  • *
MM6 - Podkovy
« kdy: Duben 14, 2021, 09:46:58 »

Ahojte, stalo sa mi v hre, že som občas narazil na podkovy válajúce sa mimo stajní dakde úplne mimo miest...teraz hrám len tak rekreačne a stalo sa mi to znovu. pátral som po internete a narazil som len na jeden príspevok ale ako sa ten chlapík k tej informácii dopátral nemám tušenie. Sú to nejaké fantomové projekcie podkov ako výsledok nezozbierania podkovičiek v predchádzajúcej mapke, ktorú človek opustil. týka sa to len "oficiálnych podkov", ktoré do hry  autori zabudovali tj. väčšinou tie čo ležia pri stajniach.
Podmienky načítania ďalších "bonusových" podkovičiek sú :
1. nezozbierať podkovičky v mapke, ktorú ste navštívili ako poslednú
2. nasledujúcu mapku musíte navštíviť pešo - 5 dní - pričom nevadí ak použijete npc postavy na skrátenie tohto času cestovania.
3. toľko podkovičiek sa vám nahodí do ďalšej mapky, koľko obsahovala predošlá mapka oficiálne a vy ste ich nezobrali.
4. podkovičky sa nahodia do mapky náhodne na akékoľvek miesto, tak môžu napríklad prepadnúť textúrou, ale čarodejové oko ju vidieť bude alebo môžu padnúť do vody a je po nej.
5. mapku musíte navštíviť prvýkrát a nesmeli ste ju predtým už vidieť trebárs pomocou kúzla mestská brána.
6. ak už ste mapku prvýkrát navštívili tak ju bez vyzbierania podkovičiek môžte kľudne opustiť, už tam ostávajú tie podkovičky aj po dalších navštíveniach.

Niektoré mapky sa dajú navštíviť z viacerých smerov aj z mapiek kde sú stajne. Napríklad Zátoka pašerákov tam sa mi stalo, že po navštívení z Hradu Ironfist sa mi nahodili podkovičky pri cvičiareň, ale keď som ju navštívil zo Slobodného prístavu tak dve podkovičky sa asi spawnli do vody a dve som našiel na ostrove kúsok za krčmou hned pri vode. ostrov kde je chrám tsantsa. Strieborná Zátoka sa dá navštvíť len z bielej čiapky a tam som podkovičky nenašiel vôbec tak sa asi spawnli do vody. a tiež som nenašiel žiadne ani močiare prekliatych - ani zo slobodného prístavu ani z hradu ironfist.
Zo slobodného prístavu sa dá navštíviť blackshire, biela čiapka, dračie piesky, kriegspire a všade môžte získať 4 podkovičky navyše ako fantomovú projekciu navyše lebo Slobodný má dve stajne. asi by to šlo aj na hrade ironfist ale tam som to skúšal len zo sorpigalu lebo aj tam sú 4 podkovičky. ostrovné mapky tento bonus nemajú. a tri krajné mapky s démonmi a titánmi som navštívil z blackshire a všade som našiel po 2 podkovičky  a v mapke s úlom boli obe podkovy priamo pred vchodom do úlu  :).

Je to možno podvod alebo chyba v hre, ale nikde som o tomto nenašiel žiadnu informáciu a trošku som skúšal experimentovať a je to zaujímavá "mechanika", ktorá môže pomôcť hlavne hráčom, ktorí chcú hru ukončiť na čo najnižšom leveli.
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
Re:MM6 - Podkovy
« Odpověď #1 kdy: Duben 14, 2021, 09:59:23 »

ešte som narazil na jednu zaujímavú informáciu ale ešte som ju netestoval.

ale nestretol som sa s tým doteraz, no vyzerá to zaujímavo :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Duben 14, 2021, 13:33:31 »

Očarování předmětů ve významné dny už jsme tu kdysi testovali a nefunguje to.
IP zaznamenána
This is the end ...

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #3 kdy: Duben 14, 2021, 20:17:44 »

fakt? tak to je škoda...mňa to v živote nenapadlo...a skúšali ste to aj naobed či o polnoci? možno tam chcelo aj presnejšie časovanie...každopádne to skúsim ked mi ten dátum padne :) za to predsa nič nedám a vždy ma hnevalo že si nemôžem očarovať zbrane tými najsilnejšími očarovaniami :). uvidíme či niečo neuvidíme :). zrejme neuvidíme, ale skúsiť to skúsim :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Duben 14, 2021, 20:23:39 »

Jj, já osobně zkoušel i ty časy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Duben 14, 2021, 21:42:40 »

Elemirovi to můžeš věřit, on je takovýho testování skutečně schopnej :-D. Tady se během let ty hry probíraly skutečně důkladně.

Je legrační co se všechno člověk občas dozví za dezinformace, že?
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #6 kdy: Duben 14, 2021, 22:33:41 »

jeho stránky sú jedny z dvoch najlepších čo pri hraní používam takže mu nemám príčinu neveriť :). ale napríklad aj tieto podkovy som otestoval až teraz a prv ked som na tie fantomové obrazy narazil v jednu hru a dalšiu nie tak som to mal za to že sa mi to marilo a nevidel som v tom žiaden systém. je fajn objaviť čosi nové aj v tak starej a snád pretestovanej hre zo všetkých strán. napriek všetkému práve 6ku považujem za najlepší diel hoci som 8ku vôbec nehral. ale páči sa mi starý dobrý rpg systém týchto hier.
taktiež považujem homam 3 za najlepší diel vôbec a je len škoda že časovo nezapasoval do mm6ky ale 7ky. zo všetkých hier na ktoré sa robia remaky by som privítal remake práve na 6ku. s nejakým vylepšením mechaník by to mohla byť hra ktorej obchodný model by pomohol niekomu si riadne nabaliť vrecká.
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #7 kdy: Leden 31, 2022, 15:17:13 »

Podkovičky sa vyskytujú aj v močiari prekliatych ak doň prídete zo slobodného prístavu - sú tam 4. Rovnako sú tak aj na Hrade Ironfist a to 4 tiež zo slobodného prístavu (dve sa válajú blízko mostu kde sú hniezda jašteričích lukostrelcov). Ak na Ironfist prídete z Nového Sorpigalu tak sú tam tiež 4 ale jedna prepadne textúrou a nedá sa vziať ale je ju vidieť čarodejovým okom - je to blízko hornej krčmy pričom jedna padne dovnútra krčmy. a druhé dve sú na vnútornom okruhu kolosea kde je teleport na hradný dvor.
A je tam ešte jedna podmienka. Podkovičky sa do mapky nahodia až po tom čo na danej mapke uložíte hru. Ja používam grayface a tak používam rýchle uloženie a tam to vidím priamo akonáhle stlačím rýchlo uložiť ako podkovičky predo mňa spadnú ak už viem miesto kde padajú a stojím pri tom mieste. Zrejme to funguje aj normálnym uložením, ale neskúšal som to tak aby som to priamo videl.
Zo Slobodného prístavu sa dajú nájsť 4 podkovičky : Darkmoor, Ironfist, Biela Čiapka, Blackshire, Dračie piesky, Kriegspire. Všetky sa dajú vziať.
V zátoke pašerákov som aj zo Slobodného prístavu aj z Ironfistu našiel len 2. Miesta dopadu som udal vyššie.
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #8 kdy: Říjen 14, 2022, 19:34:40 »

najnovší grayface patch už možnosť duplikácie predmetov z mapky do mapky odstránil takže pokiaľ si to zámerne nevypnete - jestvuje tu tá možnosť - tak už tento hek nebudete môcť použiť :)
IP zaznamenána