Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Leden 16, 2025, 23:05:20
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Nepoužitý obsah MM VI  (Přečteno 6362 krát)

ZecK

• Pokročilý
Nepoužitý obsah MM VI
« kdy: Březen 17, 2022, 11:45:16 »

Ahoj,

náhodně jsem narazil na stránky, které se věnují nepoužitému/odstraněnému obsahu her. Mimo spousty jiných her je tam i série M&M.
Chtěl jsem se zeptat, zda jste někdo zkoumali ten nepoužitý dungeon v MM VI? Pokud ano, mohl by mi někdo dát návod, jak se do něj dostat? Jaký je potřeba hexa editor?

https://tcrf.net/Might_and_Magic_VI:_The_Mandate_of_Heaven

Děkuji.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Nepoužitý obsah MM VI
« Odpověď #1 kdy: Březen 17, 2022, 19:56:18 »

Ahoj, ke konci té stránky je návod - buďto hexaeditace mm6.exe (i když ta adresa asi platí jen pro EN verzi)  nebo použít MMEditor při spuštěné hře (to jsem nikdy nezkoušel). Každopádně díky za info.
IP zaznamenána
This is the end ...

tono

• Zasloužilý člen
« Odpověď #2 kdy: Březen 18, 2022, 07:42:28 »

Kedysi som to skúšal. Sú to nejaké nepoužité miestnosti. Aj pridanie schopností zlodeja fungovalo, len by to chcelo aj učiteľov tohoto skillu. A samozrejme praktické použitie v hre je tiež otázne.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #3 kdy: Březen 18, 2022, 12:05:44 »

I tak díky, vyzkouším hned jak se k tomu dostanu... U toho věžovitého mám podezření, že je to "interiér" věže v Kriegspire, pokud je vchod do dungoenu "nahoře" (věž má ve střeše dveře). Ten větší absolutně netuším, kde a co by měl být....

Pak u MM8 je pro mě zajímavá čapka Piráta Stantleyho, což asi mělo souvislost s úkolem nalezení toho pokladu (důkaz)...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Březen 23, 2022, 07:59:00 »

Teď jsem to zrovna dozkoušel s pomocí hexaeditace ...

Já k tomu používám PSPad, který obsahuje integrovaný hexaeditor, ale použít lze samozřejmě jakýkoliv plnohodnotný hexaeditor. K testování jsem použil GOG verzi hry.

V mm6.exe je potřeba najet na adresu c06f4, což je obvykle řádek c06f0 a 9 "znak" zleva. V defaultu tomu odpovídá písmenko "o" z názvu souboru oute3.odm. Stačí tento název přepsat na libovolný název dle seznamu Unused Areas (např. zddb02.blv) a soubor uložit. Po spuštění hry se použije např. Quickstart a družina se objeví v dané místnosti:

originál řádek c06f0:

0000 0000 6F75 7465 332E 6F64 6D00 0000

řádek po změně na zddb02.blv:

0000 0000 7A64 6462 3032 2E62 6C76 0000

Pokud je (další) název kratší, např. návrat k původnímu oute3.odm, tak je potřeba nadbytečné znaky zaměnit opět za nuly (v hex části, nikoliv za tečky v textové části!!).

Poznámka: u jiných verzí hry, např. po aplikacích GrayFace patchů, se patřičný řádek pro změnu mění (není to už c06f0), ale v takovém případě stačí najít si v souboru pozici textu oute3.odm a úprava je pak už úplně stejná.
« Poslední změna: Březen 23, 2022, 08:04:58 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #5 kdy: Březen 24, 2022, 08:34:22 »

Díky, ještě jsem se k tomu nedostal... Zkoušel jsi ten velký dungeon projít a "splnit"? podle těch stránek by měl fungovat... monstra v tom nejsou, takže by neměl vadit ani 1. level družiny.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Březen 24, 2022, 14:24:53 »

Zkoušel, ale dostal jsem se jen do nějaké krypty (s mrtvým dobrodruhem) a dál už ne. Nenašel jsem nic, co by mě posunulo dále přes zavřené dveře.
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

• Pokročilý
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 08, 2022, 13:54:02 »

Chápu to správně, že jen v PSPadu otevřu mm6.exe, přepíšu řádek, spustím hru a jsem v tom dungeonu? Pak přepíšu zpět a jsem v klasické hře?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 08, 2022, 20:24:13 »

Jo.
IP zaznamenána
This is the end ...

rengo

• Pokročilý
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 10, 2022, 23:01:41 »

Tak jsem také zkusil projít ten velký dungeon. Skončil jsem na stejném místě jako Elemir. Podle webu, bych se měl dostat k nějakým zadavatelům úkolů, ale nikoho jsem nenašel. Možná by první zadavatel otevřel ty dveře za mrtvým dobrodruhem...

Zkoušel jsem hledat i nějaké video na YT, buď ale hledám špatně, nebo k tomu nice neexistuje.

Nicméně, kdybyste kdokoliv měl nějaké další info, tak dejte prosím vědět. Docela mě to zajímá :)
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
« Odpověď #10 kdy: Leden 09, 2023, 12:27:10 »

Ahoj, podle mě k tomu video vůbec neexistuje, je otázka kolik lidí o tom ví/vědělo... v té hře toho mělo být zjevně o dost víc, než tam je. Co mě zaujalo, tak zmínka, že měl být jiný úkol pro povyšování klerika, možnost stát se lichem a vlkodlakem. Koukal jsem, že na tu stránku doplňují další nevyužitý obsah ze hry, tak uvidíme, co najdou :-)
IP zaznamenána