Myslel jsem si, že budu těm vedrům odolávat lépe, ale jak do toho přišla práce, tak nějak nemám chuť ani na hraní
Včera jsem chvilku zkusil se někam posunout, ostatně to i předevčírem, ale nakonec jsem se nedostal nikam a místo toho jsem si odškrtl jednu hádanku a narazil na něco, čeho jsem si předtím nevšiml. Nakonec to tedy bylo pro něco dobré
Když jsem před řadou měsíců řešil správnou odpověď na otázku pro démona Xabraluze, hledal jsem, jak bych ve hře mohl zjistit data o jednotlivých panovnících. Nikde žádná kniha. V mauzolejích jsek prohlížel kde co, jen abych nalezl nějakou desku s nápisem nebo cokoliv jiného. A opět nikde nic. Bylo mi divné, že by zrovna k tomuhle neexistovala nápověda a bylo to tedy opravdu odvislé jen od kombinační techniky.
Samozřejmě to řešení má. Jak jsem si prohlížel složitost zámku u mauzolejí, tak jsem zjistil, že kliknutí pravým tlačítkem (přes lupu) na vchod, zobrazí informace o pochovaném panovníkovi, tedy i datum
Krom toho jsem zjistil ještě jednu věc. Klíče k hrobkám se dají prodávat za docela slušný peníz (cena postupně roste), akorát pak zůstane poněkud obtížný zámek na vyřešení - pokud vůbec vyřešitelný.
Druhá výše zmíněná věc se týká hrobů a sarkofágů. V předchozí hře jsem barbara cvičil v síle, takže mi uniklo jedno podstatné omezení. Na otevření vík hrobů je potřeba mít v družině charakter s určitou minimální silou. Hrob u hradu Nabros třeba vyžadoval sílu 17, sarkofágy v Mausoleum of King Thondraw dokonce sílu 28, což je nyní mimo mě. Tak trochu to ukazuje i naznačenou obtížnost dungeonu.
Tím se dostávám k postupu ve hře. V Karraze jsem díky tomu omezení na sílu vynechal právě Mausoleum of King Thondraw a v tundře mi zůstala pevná hlídka dvou Yotum Adult. Zkusil jsem to, ale opravdu ještě ne
Poskočil jsem sice na level 20, ale už se začínají projevovat předchozí chyby ve vývoji charakterů.
Naivně jsem si myslel, že projdu alespoň přes Ulnalum Guardiana do Varaskelu, ale ani to nevyšlo. Jenom jsem ho zahlídl, tak mi došlo, že je vlastně imunní na magii a dost odolný. Naopak já nic moc a kleričce jsem vynechal Elemental Protection, což byla velká chyba. Utloukl jsem ho lehce pod polovinu zdraví, ale pak padl zloděj, bojovníkovi došla mana a už jsem se vezl.
Dokážu si představit, že bych to mohl zkusit uhrát na štěstí a po pár loadech by mi padla příhodnější situace, popř. dokoupit lektvary, ale chci přes něj projít až tehdy, až budu mít pocit, že jsme opravdu vyrovnaní. Pořád mi zůstala Nagira (zatím její západní část), kde to nějaký level určitě hodí, případně Nengorthovo hlídky v hradu prince Khornila. To by mělo myslím stačit. V horším případě by holt došlo na prince Khornila předčasně a poté je tu i Temple of Alnaet. To už by myslím stačit muselo
Ale téhle variantě se chci opravdu vyhnout. Zkoušel jsem s Khornilovo hlídkami bojovat, ale stále mají dost navrch, ten Varaskel to prostě chce.
Dost jsem zalitoval, že jsem u zloděje trénoval souběžně i pasti a zámky. Jsou to zbytečné body, které mohly jít místo toho do meče. Gaulen to samé. Minimálně ten meč jsem si mohl odpustit
Paradoxně jsem v podobné situaci, jako v předchozí hře, kdy jsem povoral paladina. Akorát tam mě ze zadu stále jistil Divine Summoner se svým Batanem (Herald of Raznet). Shurikeny totiž ztrácejí svou převahu ve chvíli, kdy je potvora imunní na krvácení. Pořád je to slušná pecka, ale ta absence bonusu je prostě hodně znát.
Určitě si nemyslím, že by to bylo nějak fatální a pomalu se připravoval na konec
Jen jsem si to zbytečně ztížil. Už takhle stačí, že skrblím a nakupuju body jen občas. I když teď jsem docela slušně vydělal na úkolech a finančně se držím nad 25 000 zlatými. Jenomže musím mít pořád na mysli, že jídlo už je zase o poznání dražší a zásoby na 3 dny mě vyjdou skoro na 500 zlatých.
Podle mě budu mít teď šanci dosáhnout na mnohem vyšší levely (i přes 60), takže pokud bych se rozhodl začít trénovat cokoliv vysokoúrovňového později, pořád budu mít šanci to docvičit. Proto si tak nějak říkám, že na některé dovednosti je stále dost času, popř. je zvedám jen občas. U barbara jsem třeba kvůli vysoké bodové náročnosti přestal cvičit Rage, má tedy bonus kritického útoku jen 10%. Místo toho jsem možná měl ob level vynechal Fast Reflexes apod., protože co je mi teď platné, že má barbar vysoké zdraví, slušně se vyhýbá, když pak mlátí potvoru za "pár" HP? Bojovník teď těží z Power Attack, ale jen pokud má manu. Proto by se mi hodilo, kdyby i barbar začal fungovat lépe
Ale tak to jsou jen takové postřehy ze současné rozehrávky. Nádherné bude, až za 10 levelů bude mít Gaulen Herbalism na maximu a začnu sbírat bylinky. Když vidím, co za druhy míjím a kolik toho pak proměním za body do atributů, tak už se nemůžu dočkat ... snad zítra